Skip to main content

logo hetnestkastje liggend witteletters

Schietstraat 16 8900 Dikkebus Mail ons 057 20 30 13

Kerstsfeer op school en in de klas.

Het 1ste en 2de leerjaar nodigden ouders en grootouders uit om hapjes klaar te maken voor een gezellig kerstfeestje!
Zowel de leerlingen als de vrijwilligers smaakten dit ten zeerste. Enkele (groot)ouders aan het woord…

December is een gezellige feestmaand en dat hadden de leerlingen van het eerste leerjaar goed begrepen! Om een spetterend kerstfeestje te organiseren konden ze een paar helpende handen gebruiken en dus kwamen enkele oma’s en mama’s mee kokerellen in de klas. Aldus werd ik voor even kokkin/juffrouw! Met een slapende baby in de draagdoek…  
Er werden groepjes gemaakt van telkens 3 enthousiaste koks/leerlingen. In ons groepje zaten Amy, Lisa en Dora Lou. Per groepje kregen we een foto van het hapje dat bereid moest worden. Wij waren verantwoordelijk voor de ‘worstkerstboompjesopeenstokjemetkerstomaatjespiek’. Klinkt dat niet heerlijk? Eerst spietsten we een kerstomaatje op een stokje - zo kregen we de piek. Daarna volgden 4 worstjes die we dan schuin afsneden met een mesje – zo kregen we de vorm van een kerstboompje. Heel mooi was dat! Het was wel niet gemakkelijk om de worstjes mooi in het midden op de stokjes te spietsen, maar dit lukte aardig. De topjes van de worstjes gingen niet verloren en verdwenen al snel in de hongerige buikjes van de 21 ijverige kokjes. Zo ook de worst- en kaasoverschotjes van de andere groepjes… Onze kerstboompjes waren al snel klaar en dus sneden we daarna nog wat gezonde paprika- en wortelfrietjes. Na de afwas mochten de kinderen nog een kerstman uitprikken die dan rond een speciaal gevouwen servet kon worden geschoven – wat was dat een origineel idee van juffrouw Inge!
Toen alle taakjes erop zaten, mochten de kinderen nog wat kleuren. De mama’s en oma’s konden dan wat keuvelen bij een heerlijk tasje koffie.
De hapjes zagen er heerlijk uit! Het kerstfeest kon niet meer stuk… Ook al waren wij niet van de partij tijdens het smulfestijn; ook voor ons was het een heel gezellige voormiddag in het eerste leerjaar! (Sarah, mama van Dora Lou)

Een mooi moment samen in de klas!
Wie kan helpen aperitiefhapjes maken voor het kerstfeestje?
Ik moest daar zelfs niet over nadenken. Ik keek ernaar uit. Toen ik binnenkwam waren de groepjes verdeeld. Naast Warre was er nog een plaatsje vrij… voor mij. Hij was alvast supertrots en ik voelde mij heel welkom. Het was super: samen in de klas, zitten op een klein stoeltje, wat uitleg geven, hapjes maken, restjes opeten… zien hoe de juf de taken verdeelt, hoe ze de lawaaierige groep stil krijgt. Een fijn moment dat Warre en ik niet zullen vergeten. (Rita, oma van Warre)