Schietstraat 16 8900 Dikkebus mail ons 057 20 30 13

Beste ouders, beste nieuwsbrieflezers,

 

Heerlijk! Het moment dat je beseft dat het warmer wordt, als je ’s morgens uit je bed stapt en de vogels weer fluiten, als de zon je trakteert op een lichte prikkeling op je huid… Ik ben er wel klaar voor! En onze leerlingen ook want ze vragen al wanneer ze hun jas in de gang mogen laten hangen. Onze kleutertjes kunnen dan terug eens met de fietsjes op de speelplaats rijden. Wat doen kleuters eigenlijk de ganse dag? Mogen ze daar zo maar rondlopen of gewoon spelen? Hoe wordt er gewerkt in het lager? Moeten ze de ganse tijd op hun stoel zitten?

Elke ouder wil graag eens een vlieg zijn in de klas van zijn/haar kind. Ik kan het

bijna niet omschrijven hoe fijn het is als je daar binnenkomt.

In een klas hangt een huiselijke sfeer. Als ik er binnenga, heb ik altijd schrik om die gezellige drukte te verstoren. De juf is net aan het voorlezen, geeft uitleg over een stuk leerstof, kinderen werken geconcentreerd en juist op dat moment… wie steekt haar hoofd binnen… Dan zie je al die kinderen denken: “Moet dat juist nu!?!”

Wil je zelf eens een vlieg zijn? Tijdens ons project ‘schatten op zolder’ werd er een filmpje gemaakt. Je kan het terug vinden op onze website of op facebook. Daarin wordt getoond hoe intens, hoe leerrijk en hoe belangrijk een klas wel is. NW5 21 22 voorwoord

 

Fijne vakantie en hartelijke groetjes, 

Juf Kathy